Linkovi

Bivši ruski dvostruki agent u bolnici u Britaniji


Scena sa policijskog uviđaja nakon prijavljenog slučaja
Scena sa policijskog uviđaja nakon prijavljenog slučaja

Rusija je saopštila da je niko nije kontaktirao, ali da će sarađivati sa britanskim vlastima, koje istražuju slučaj bivšeg ruskog špijuna, koji se nalazi u bolnici u kritičnom stanju, pošto je prethodno bio izložen nepoznatoj supstanci.

Britanski mediji identifikovali su osobu kao Sergeja Skripala, koji je 2010. godine dobio prebivalište u Britaniji, posle razmene špijuna između SAD i Rusije.

Jedna žena izjavila je da je zatekla starijeg čoveka, za koga se veruje da je Skripal i mlađu ženu za koju se ispostavilo da je njegova ćerka, bez svesti, na klupi u britanskom gradu Salisberiju.

“Kao da se oslonila na njega, izgledalo je da je možda izgubila svest. On je na vrlo čudan način pomerao ruke, gledajući u nebo. Osetila sam se uznemirenom i kao da bih trebalo da im pomognem, ali da budem iskrena izgledali su kao da su van sebe. Pomislila sam – čak i ako im priskočim u pomoć, nisam sigurna da bi to išta značilo. Tako da sam ih samo ostavila tamo, ali je izgledalo kao da su uzeli nešto stvarno jako”, priča Freja Čurč, svedok događaja.

Iz lokalne policije saopštili su da su Skripal i mlađa žena hospitalizovani zbog sumnje da su bili izloženi nepoznatoj supstanci.

Policija i dalje pokušava da utvrdi da li su oni bili žrtve krivičnog dela.

XS
SM
MD
LG