Linkovi

"Pozivanjem Srba da glasaju za Trampa Dačić se meša u unutrašnja pitanja SAD"


Bivši zvaničnik Pentagona zadužen za Balkan Majkl Karpenter
Bivši zvaničnik Pentagona zadužen za Balkan Majkl Karpenter

Nekadašnji zvaničnik američkog Sekretarijata za odbranu zadužen za ruska, evroazijska i balkanska pitanja Majkl Karpenter ocenio je da je "ministar spoljnih poslova Srbije planira da se meša u unutrašnju politiku SAD time što poziva Srbe u Americi da podrže Trampa na izborima 2020".

Karpenter, koji je sadašnji direktor Pen Bajden centra, na Tviteru je napisao da "lično smatra da Dačić pravi veliku grešku i da podrška evropskom putu Srbije treba da bude pitanje oko kojeg su saglasne obe partije u Americi".

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je u intervjuu za Srpski telegraf da će "organizovati Srbe koji žive u SAD da na narednim predsedničkim izborima glasaju za Donalda Trampa".

"Konkretno, kao ministar spoljnih poslova organizovaću da formalizujemo podršku Trampu na sledećim izborima. Srbi u Americi ionako glasaju za Trampa. Ako to uradimo pametno, ako objedinimo te glasove, kojih nije malo, stvorićemo bolju poziciju u novoj administraciji", rekao je Dačić za Srpski telegraf i istakao da u Americi živi 650.000 Srba.

XS
SM
MD
LG