Linkovi

Bin Laden planirao nove napade


Ubijeni lider Al Kaide, Osama bin Laden
Ubijeni lider Al Kaide, Osama bin Laden

Američki zvaničnici navode da zaplenjeni dnevnik Osame bin Ladena sadrži informacije o budućim terorističkim zaverama i pokazuje da je lider al-Kaide komunicirao sa drugim teroristima.

Zvaničnici, koji su tražili da im se ne navedu imena, izjavili su da se u beležnici detaljno objašnjava teroristička doktrina, navode potencijalne mete i načini na koje ih treba napadati. Opisuje se zavera za napade na železnički sistem u Sjedinjenim Državama i ističe važnost ponovnog napada na Sjedinjene Države. Veruje se da je Bin Laden lično pisao dnevnik koji su američki komandosi zaplenili u njegovoj kući u Abotabadu na severu Pakistana, prilikom akcije 2. maja u kojoj je on ubijen.

U medjuvremenu, lider al-Kaide na Arapskom poluostrvu, Naser Al Vahiši, zapretio je novim napadima na Sjedinjene Države u znak odmazde za ubistvo lidera Osame bin Ladena. U saopštenju, juče objavljenom na internetu, Al Vahiši je kazao je da Amerikanci ne bi trebalo da misle da je sve gotovo bin Ladenovom smrću. On je naveo da će ono što dolazi biti 'još veće i još gore.'





XS
SM
MD
LG