Linkovi

"BIA maltretira zvaničnike Samostalne liberalne stranke"


Predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović

Zamenik ministra za omladinu i sport u Vladi Kosova i potpredsednik Samostalne liberalne stranke Boban Stanković zadržan je u sredu na prelazu Merdare gde su ispitivali pripadnici Bezbednosno informativne agencije. Pre oko mesec dana i predsednik ove stranke Slobodan Petrović zadržan je i ispitivan na istom prelazu. Petrović je u četvrtak ocenio da se radi o zloupotrebi službe u političke i stranačke svrhe i pozvao predsednika i premijerku Srbije da javnosti objasne ovaj postupak pripadnika BIA-e.

Predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović zadržan je na prelazu Merdare 8. decembra prošle godine od strane pripadnika MUP-a Srbije pod izgovorom da treba da sačeka pripadnike Bezbednosno informativne agencije kako bi obavili razgovor s njim.

Nakon pet sati zadržavanja i razgovora o kako je Petrović tada rekao, opštim temama koje su javnosti poznate preko medija rečeno mu je da može da nastavi put.

Potpuno identična situacija dogodila se u sredu zameniku samostalne liberalne stranke Bobanu Stankoviću koji je i zamenik ministra kulture, omladine i sporta u Vladi Kosova.

Slobodan Petrović koji je i poslanik u Skupštini Kosova ocenio je u četvrtak da se radi o čistom maltretiranju funkcionera Samostane liberalne stranke.

“Ne govorim o fizičkom maltretiranju, da nas je neko tamo tukao, ugrožavao ili slično, ali uskratiti nekome slobodu, držati ga 4 - 5 sati i pritom ga pitate nešto što je opšte poznato i što u medijima možete da pročitate i nakon toga vas bez ikakvog obrazloženja puste je nešto što je neprimereno”, rekao je Petrović na konferenciji za novinare.

Petrović smatra da se radi o kako je kazao nastavku političkog pritiska na one koji imaju drugačije mišljenje.

Smatramo da se radi o čistoj zloupotrebi institucija države Srbije u političke i stranačke svrhe, što za nas i nije čudno jer nam se ovo događalo i na proteklim izborima. Svi se sećamo pretnji otkazima onima koji su bili na listama partija koje se nisu zvale Srpska lista. Ljudi su tada dobijali otkaze i bili maltretirani i šikanirani na razne načine”, kazao je Slobodan Petrović.

Petrović je pozvao Bezbednosno informativnu agenciju, premijerku i predsednika Srbije da saopšte javnosti detalje o zadržavanju funkcionera Samostalne liberalne stranke.

On je ocenio da bi predmet rada pripadnika Bezbednosno informativne agencije trebalo da budu pre svega predstavnici Srpske liste, jer kako je kazao, nisu ništa uradili proteklih godina za srpsku zajednicu.

“Ne znam zašto se neko plaši nas, kad naša stranka ima svega jednog poslanika u parlamentu Kosova i dva zamenika ministra u Vladi. Ako treba nekog da zaustavljaju i ispituju onda su to ovi što imaju 9-10 poslanika i 3 ministra, koji se zovu Srpska lista i koji evo četiri godine nisu ništa uradili za srpsku zajednicu”, smatra Petrović.

Povodom najnovijeg slučaja zadržavanja funkcionera Samostalne liberalne stranke oglasio se i premijer Kosova Ramuš Haradinaj rekavši da se "provokacije i nekonstruktivni pristup srpske države nastavljaju prema građanima Kosova".

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG