Linkovi

Vučić: Gradjanima Srbije ne preti opasnost


Granični prelaz Preševo izmedju Srbije i Makedonije.

Dođaji u Kumanovu nisu se prelili van granica Makedonije, a kako su danas poručili i predsednik i premijer Srbije - Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, građani nemaju razloga za brigu jer je Srbija spremna da reaguje.

Nakon poslednjih događaja na severu Makedonije, premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da građani mogu da budu spokojni jer je Srbija spremna da reaguje na odgovaraći način - odlučno, ozbiljno i efikasno.

Nakon obilaska učesnika vojne vežbe Lodžeks 15, u kasarni Banjica u Beogradu, Vučić je istakao da se ulaže u obnavljanje opreme snaga bezbednosti i da je Srbija je dovoljno jaka da odgovori na potencijalnu opasnost. Kako je rekao Vojska Srbije je faktor koji utiče na stabilnost, ali i faktor odvraćanja bilo kojeg potencijalnog agresora:

"Uvek ćemo biti u stanju da zaštitimo svoju teritoriju i svoje građane. Srbiji ne preti opasnost, jer Srbija je dovoljno, i više nego dovoljno jaka za pretnje terorista koji su velike probleme izazvali u jednom delu našeg regiona."

A posle današnjeg sastanka sa načelnikom Generalštaba Ljubišom Dikovićem, predsednik Srbije Tomislav Nikolić je izjavio da je Vojska Srbije, u saradnji sa drugim bezbednosnim strukturama, preduzela mere koje bi trebalo da obezbede da se sukobi iz regiona ne preliju na teritoriju Srbije.

Kako je saopšteno posle sastanka, Nikolić je istakao da je odgovornost Vojske da po svaku cenu spreči svaki pokušaj destabilizacije Srbije i narušavanja sigurnosti građana.

XS
SM
MD
LG