Linkovi

Berni Sanders imao infarkt, potvrdili lekari


Kandidat za predsedničku nominaciju Demokratske stranke Berni Sanders na mitingu u Huksetu, u Nju Hempširu, 30. septembra 2019. (Foto: Reuters)
Kandidat za predsedničku nominaciju Demokratske stranke Berni Sanders na mitingu u Huksetu, u Nju Hempširu, 30. septembra 2019. (Foto: Reuters)

Američki predsednički kandidat Berni Sanders pretrpeo je srčani udar ranije ove nedelje, saopštili su njegovi lekari u petak i tako objasnili njegovo zdravstveno stanje preciznije nego što je ranije bilo objavljeno. Sanders je u petak pušten iz bolnice.

78-godišnji senator naglo je otkazao sve planirane nastupe u kampanji u utorak, pošto je počeo da oseća bol u grudima. Prebačen je u bolnicu gde mu je operisana blokirana srčana arterija i ugrađena dva stenta.

U roku od nekoliko sati, Sandersov izborni štab saopštio je da senator iz Vermonta razgovara sa njima i da je dobro raspoložen a u četvrtak, njegova supruga Džejn saopštila je da će učestvovati u četvrtoj demokratkoj debati 15. oktobra.

Međutim, u petak, nakon što je Sanders pušten iz bolnice, njegovi lekari su saopštili da je u pitanju bio infarkt. "Dva stenta su ugrađena u blokiranu koronarnu arteriju na vreme, sve ostale arterije su bile u normalnom stanju", rekli su lekari, koji prognoziraju da će se Sanders ubrzo oporaviti.

Berni Sanders je izjavio da se oseća "odlično", saopšteno je iz demokratskog predsedničkog štaba.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG