Linkovi

Berluskoni na intenzivnoj nezi, izvori tvrde da ima leukemiju


Berluskoni u Rimu, oktobar 2022.

RIM - Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni hospitalizovan je na odeljenju intenzivne nege zbog problema u vezi sa prethodnom infekcijom, ali je bio svestan i mogao je da govori, saopštio je italijanski ministar spoljnih poslova.

"On je stabilan. On je stena", rekao je Berluskonijev brat Paolo nakon što ga je posetio u milanskoj bolnici San Rafaele.

Izvori Rojtersa prenose da Berluskoni ima leukemiju, što je prethodno objavio i italijanski list Korijere dela sera.

Premijer u tri mandata, star 86 godina, primljen je na intenzivnu negu zbog "nerešenog problema" u vezi sa prethodnom infekcijom, rekao je ministar spoljnih poslova Antonio Tajani, koji je i lider Berluskonijeve partije Forca Italija.

Berluskoni je poslednjih godina imao niz zdravstvenih problema, uz težak oporavak kod kovida. On je po izlasku iz bolnice, gde je proveo 10 dana, kazao da je bolest bila podmukla i da je najopasniji izazov koji je ikada imao suočio.

Berluskoni se obraća javnosti nakon otpuštanja iz bolnice gde je bio lečen od kovida, septembar 2020.
Berluskoni se obraća javnosti nakon otpuštanja iz bolnice gde je bio lečen od kovida, septembar 2020.

Godinama je imao pejsmejker, bio je podvrgnut operaciji srca 2016. godine i preboleo je rak prostate. U januaru 2022. primljen je u bolnicu zbog infekcije urinarnog trakta.

Poruke u kojima mu se želi brz oporavak stizale su sa svih strana političkog spektra.

„Forca Silvio“, tvitovala je premijerka Đorđa Meloni, aludirajući na navijačku pesmu koju je Berluskoni pretvorio u ime svoje političke partije.

Berluskoni, medijski mogul i političar, svoj politički povratak ostvario je na opštim izborima u septembru kada je osvojio mesto u Senatu - deceniju nakon što mu je zabranjeno da obavlja javnu funkciju zbog poreskih malverzacija.

Ti izbori doveli su na vlast tvrdokornu desnicu, a Berluskonijeva partija Forca Italija je članica vladajuće koalicije.

XS
SM
MD
LG