Linkovi

Eksplozija u fabrici protivgradnih raketa u predgrađu Beograda, dvoje poginulo, 16 ranjeno


Dim se diže iznad kuća nedaleko od beogradskog prigradskog naselja Bubanj potok, Srbija, 23. novembra 2021. (Foto: Tviter, skrinšot)
Dim se diže iznad kuća nedaleko od beogradskog prigradskog naselja Bubanj potok, Srbija, 23. novembra 2021. (Foto: Tviter, skrinšot)

U fabrici "EdePro" koja proizvodi rakete za protivgradnu odbranu kod Bubanj potoka u Beogradu, u kojoj se danas dogodilo nekoliko eksplozija, dva radnika su poginula, a 16 je povređeno, dok ima i nestalih za kojima se traga, javio je RTS.

Nešto posle 14 časova čula se jedna jača i nekoliko slabijih eksplozija.

U MUP-u su za "Danas" rekli da se eksplozija se desila na lokaciji Kružni put Leštane, a snažne detonacije osetile su se šire u tom delu Beograda.

Kompanija "EDePro" potvrdila je kasno popodne da se eksplozija dogodila u magacinu gotovih proizvoda oko 14 časova u Leštanima.

"Svi naši napori, ljudski i svi raspoloživi resursi su orijentisani na evakuaciju i pružanje pomoći zaposlenima. Kompanija u potpunosti sarađuje sa svim hitnim službama na terenu i pruža svu moguću podršku", navodi se u saopštenju kompanije "EDe pro" koje su preneli mediji.

Jedna osoba je prevezena na odeljenje reanimacije Urgentnog centra, dve na Vojnomedicinsku akademiju.

Reč je o opekotinama, ali se za sada ne zna kog stepena.

RTS je preneo i nezvaničnu vest da se u pogonu u kom se proizvode rakete nalazilo se stotinak radnika.

Odmah posle eksplozije na lice mesta poslato je 11 vozila sa 36 vatrogasaca, a zatim i pojačanje, rečeno je RTS u MUP. Ka mestu nesreća uputilo se pet ekipa hitne pomoći iz Beograda, jedna iz Grocke i jedna iz Kaluđerice.

Nad tim delom grada vidi se gusti dim. Policija ne dozvoljava da se priđe i preusmerava saobraćaj.

XS
SM
MD
LG