Linkovi

Benon se izvinjava, administracija brani Trampa


Predsjednik Donald Tramp

Zvaničnici administracije predsjednika Donalda Trampa ponovo su demantovali tvrdnje da saradnici američkog lidera dovode u pitanje njegovu mentalnu podobnost i inteligenciju. Knjiga, u kojoj se iznose eksplozivne optužbe na račun Trampa i njegove porodice, već je postala bestseler, dok Trampov bivši glavni strateg Stiv Benon sada pokušava da se izvini zbog komentara koji su izazvali lavinu reakcija u Vašingtonu i širom zemlje.

Komentari Trampovog bivšeg bliskog saradnika Stiva Benona, izneseni u knjizi “Vatra i bijes – U Trampovoj Bijeloj kući” danima su dominirali američkim medijima. Benon je, posle niza reakcija, konačno izrazio žaljenje zbog onoga što je rekao – ali samo o predsjednikovom najstarijem sinu, čiji je sastanak sa Rusima tokom predizborne kampanje nazvao izdajničkim i nepatriotskim.

Tokom vikenda je saopštio da je Donald Tramp mlađi patriota i dobar čovjek koji, kako je naveo, odlučno pomaže svom ocu da sprovede svoju agendu.

“Ne kaže “žao mi je”, ne koristi riječ izvinjenje, ali pokušava da se distancira od nekih komentara, da bi očuvao poziciju lidera konzervativnog pokreta”, ocijenio je direktor vebsajta "Aksios", Majk Alen.

Sam predsjednik Tramp knjigu je već nazvao lažnom i žestoko napao njenog autora Majkla Vulfa. Na tvrdnje da ga čak i njegovi glavni savjetnici smatraju mentalno nepodobnim, američki lider odgovorio je tvitom – da je stabilni genije.

Predsjednika su branili i članovi njegove administracije, među kojima i direktor CIA-e Majk Pompeo.

"Sa predsjednikom sam gotovo svakog dana. Imamo složene razgovore o nekim od najtežih pitanja s kojima se svijet suočava.”

Vulf pak tvrdi da su članovi Trampovog užeg kruga čak pominjali 25. amanadman – ustavni mehanizam za uklanjanje predsjednika s položaja u slučaju nepodobnosti.

“25. amandman je koncept koji je svakog dana prisutan u Bijeloj kući”.

Aktuelni predsjednikov savjetnik Stiven Miler je odbacio te tvrdnje – što je dovelo žestoke rasprave sa novinarom CNN-a. Intervju je na kraju prekinut, a prema izvorima iz CNN-a, Milera je ispratilo obezbjeđenje.

I dok Tramp u Vašingtonu pokušava da se izbori sa novim optužbama i problemima, u Njujorku je na Trampovom tornju izbio požar. Plamen je izbio na krovu zgrade, a gasile su ga desetine vatrogasaca. Povrijeđene su dvije osobe, a uzrok požara još nije poznat.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG