Linkovi

Belgija: Novi snimak osumnjičenog za napade


Treći napadač na aerodromu u Briselu
Treći napadač na aerodromu u Briselu

Na snimku, na francuskom i flamanskom jeziku, vidi se kako nekoliko minuta posle eksplozija na aerodromuu Briselu, treći osumnjičeni napušta mesto napada

Belgijska policija objavila je novi video snimak trećeg muškarca, osumnjičenog za bombaški napad na briselskom aerodromu.

Na snimku, na francuskom i flamanskom jeziku vidi se kako nekoliko minuta posle bombaškog napada na aerodrom 22. marta, navodno treći osumnjičeni – u medijima poznat kao „muškarac sa kapom“ – napušta mesto napada.

Lokalni mediji ranije su preneli snimke sa bezbednosnih kamera na kojima isti muškarac, pre terorističkog napada, nosi kapu i svetlu jaknu i hoda pored bombaša samoubica Ibrahima el Bahraia i Nadžima Lašrauia. Sva trojica su snimljena kako guraju kolica sa prtljagom.

Na snimku se vidi kako treći muškarac odlazi sa aerodroma pošto su aktivirane bombe u 7:58 ujutru po lokalnom vremenu. On je prvo hodao, a zatim je počeo da trči. Njegovo lice ne vidi se jasno na novim snimcima.

Muškarac je zatim prešao više od 10 kilometara peške kroz grad Zaventem, zatim se vidi kako se pojavljuje u Šarbeku, kvartu u Briselu i zatim nestaje na jednoj raskrsnici u 9:50 ujutru.

Policija navodi da je on usput skinuo jaknu, a da se na kasnijim snimcima vidi u majici kratkih rukava. Nosio je svetlo plavu košolju, tamne pantalone i braon cipele sa belim đonovima.

Belgijska policija objavila je poseban broj telefona i pozvala građane da se jave ukoliko imaju informacije o ovom muškarcu ili o jakni koja se vidi na snimku.

U napadima na briselski aerodrom i metro 22. marta poginulo je 32 ljudi, uključujući i trojicu bombaša samoubica dok je povređeno više od 340.

XS
SM
MD
LG