Linkovi

Uhapšen poslednji osumnjičeni za Pariz


Mohamed Abrini
Mohamed Abrini

Poslednji osumnjičeni za terorističke napade u Parizu, Mohamed Abrini, uhapšen je u Briselu, prenose belgijski mediji, navodeći da je verovatno bio umešan i u prošlomesečne bombaške napade u belgijskoj prestonici.

Belgijske vlasti uhapsile su poslednjeg osumnjičenog za novembarske napade u Parizu, koji je verovatno povezan sa prošlomesečnim bombaškim napadima u Briselu.

Vjeruje se da je Mohamed Abrini, 31-godišnji Belgijanac marokanskog porekla, misteriozni “čovek sa kapom”, koji može da se vidi na snimcima sa briselskog aerodroma Zaventem, sa dvojicom bombaša samoubica. Policija je juče objavila video snimak na kojem treći osumnjičeni za napad na aerodrom beži prema centru grada posle eksplozije, 22.marta.

Sudeći prema današnjim informacijama, ukoliko budu potvrđene, Abrini je imao ključnu ulogu u oba napada pristalica Islamske države u kojima su ukupno poginule 162 osobe, 130 u Parizu i 32 u Briselu, dok je veliki broj povređen.

Abrini je prethodno snimljen na jednoj pumpi na putu za Pariz, dva dana pre napada u francuskoj prestonici, zajedno sa osumnjičenim Salahom Abdeslamom, koji se nalazi u pritvoru u Belgiji.

Belgijska policija uhapsila je i drugu osobu zbog moguće povezanosti sa napadom na metro stanicu Malbek, u Briselu. Belgijski tužioci potvrdili da je uhapšeno nekoliko osoba, ali nisu saopštili više informacija.

XS
SM
MD
LG