Linkovi

Bela kuća zabranjuje upotrebu ličnih mobilnih telefona


Bela kuća
Bela kuća

Zabrana upotrebe ličnih mobilnih telefona u Zapadnog krilu Bele kuće stupiće na snagu narednih dana, rekla je portparolka Bele kuće Sara Hakabi Sanders.

“Očuvanje bezbednosti I integriteta tehnoloških sistema u Beloj kući je prioritetno za Trampovu administraciju, I zbog toga će od sledeće nedelje I gostima I zaposlenima u Zapadnom krilu Bele kuće biti zabranjena upotreba mobilnih telefona”, rekla je Sanders.

“Osoblje će poslove moći da obavlja preko vladinih mobilnih telefona”, istakla je Sanders I kazala da je odluka doneta zbog “sigurnosti, a ne curenja informacija”.

Agencija AP prenosi da će osoblje I gosti Zapadnog krila Bele kuće moći da ostave svoje mobilne telefone na ulazu Zapadnog krila. Zabranu je uveo šef osoblja Bele kuće Džon Keli, koji je još ranije rekao da će se pozabaviti curenjem informacija iz Bele kuće.

Najava o zabrani stigla je dan nakon izlaska knjige “Vatra I bes” Majkla Vulfa u kojoj je bivši strategy Bele kuće Stiv Benon navodno oštro kritikovao Trampa I članove njegove porodice. Vulf je knjigu bazirao na intervjuima sa Benonom I zamenicom šefa osoblja Kejti Volš.

XS
SM
MD
LG