Linkovi

Bela kuća priznaje da je "mogla bolje" u slučaju zvaničnika Portera


Šef osoblja Bele kuće Džon Keli, glavni ekonomski savetnik Geri Kon i sekretar osoblja Bele kuće Rob Porter stižu u vazdušnu bazu Endruz 1. februara 2018.

Bela kuća je priznala da je mogla da na bolji način pristupi slučaju sekretaru osoblja Roba Portera, koji je u sredu podneo ostavku pošto su ga dve bivše žene optužile za emotivno i fizičko zlostavljanje.

Portparol Bele kuće Radž Šah izjavio je da je predsednik Tramp rastužen zbog optužbi protiv Portera, ali je nastojao da predsednika distancira od skandala.

"U slučaju Roba Portera, oslanjali smo se na istražni proces provere biografije, koji u ovom slučaju nije bio završen. Tako da smo se oslanjali na informacije koje smo imali.”

Šah dodaje da predsednik Tramp nije bio svestan kompletnog obima optužbi sve do srede, kada su objavljene fotografije Porterove bivše žene sa masnicom na oku. Porter demantuje optužbe. Šef osoblja Bele kuće Džon Keli i dalje stoji pri svom opisu Portera kao časnog čoveka od integriteta, a juče je izjavio da je šokiran optužbama protiv njega.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG