Linkovi

Rukovanje Trampa i Putina ali bez sastanka na samitu APEK-a


Američki predsednik Donald Tramp i ruski predsednik Vladimir Putin rukuju se na samitu APEC-a u Danangu u Vijetnamu.

Američki predsednik Donald Tramp i njegov ruski kolega Vladimir Putin rukovali su se i razmenili nekoliko reči pred početak svečane večere na samitu Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEK) u Vijetnamu.

Kratak susret dogodio se nekoliko sati pošto je Bela kuća pokušala da prekine spekulacije o tome da bi Tramp mogao da odri razgovor sa Putinom na marginama samita. Portparolka Bele kuće Sara Hakabi Sanders izjavila je da će dvojica lidera možda imati kratak razgovor, ali ne i značajne sadržajne razgovore. "Što se tiče susreta sa Putinom, sastanak ni u jednom tenutku nije bio potvrđen, a neće ga ni biti, zbog toga što obojica imaju druge obaveze”, saopštila je Sanders, ali je ostavila mogućnost da će Tramp i Putin možda imati neformalan razgovor dok su obojica u Danangu zbog samita.

"Biće na istom mestu. Da li će naleteti jedan na drugog i javiti se? Verovatno i izvesno", napisala je Hakabi Senders. "Ali u smislu planiranog, formalnog sastanka, nema toga u kalendaru i mi ne predviđamo da će toga biti".

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG