Linkovi

Bebinar - prva besplatna onlajn škola roditeljstva


Prva besplatna onlajn škola roditeljstva u Srbiji i regionu počinje uskoro sa radom, predavanja na sajtu bebinar.rs.

Bebinar će preko vebinar platforme omogućiti svim trudnicama i budućim roditeljima u celoj Srbiji da prate predavanja eminentnih stručnjaka iz svih bliskih oblasti.

Video materijal će biti dostupan u visokom kvalitetu na svim platformama - računarima, tabletima i mobilnim telefonima, a predavanja će biti dostupna na sajtu bebinar.rs, na kome trudnice i budući roditelji već mogu da se prijavljuju za prvu grupu predavanja, koja počinje 15. januara.

U januaru su planirane četiri teme, dok od februara Bebinar škola počinje da radi u punom kapacitetu, što znači da će biti dostupno između osam i deset tema mesečno. Grupa će slušati predavanja tokom jednog kalendarskog meseca.

"Svesni smo da živimo u vremenu modernih tehnologija, kad je Internet dostupan svima. Isto tako, izuzetno je važno da prave i proverene informacije dođu do trudnica i budućih roditelja, te smo uspeli sve ovo da integrišemo u jedan projekat - Bebinar. Video formatom edukujemo, a predavanja drže najpoznatiji i najcenjeniji ginekolozi, psiholozi, babice, imunulozi, pedijatri i ostali stručnjaci", rekao je Dejan Pataki u ime Bebinar tima.

Ginekolog, primarijus dr Ivan Bojović, rekao je da je značajno da se pozicionira što više kvalitetnih škola roditeljstva, a da je važno što smo dobili i prvu online školu u Srbiji.

On je podsetio da more informacija koje su danas lako dostupne ponekad buduće roditelje dovode u razne dileme u vezi sa trudnoćom i porođajem.

"Ovaj koncept predavanja putem Interneta je jako dobar i revolucionaran. Putem Bebinara će informacije biti dostupne ljudima koji ne žive u velikim gradovima, gde ne postoje ozbiljne škole roditeljstva. Ovo će svakako biti jedan odličan projekat za sve mlade roditelje, kako bi dobili prave informacije o tome šta ih čeka u trudnoći, na porođaju, ali i nakon porođaja, kako bi bili potpuno sigurni i bezbrižni", zaključio je Bojović.

XS
SM
MD
LG