Linkovi

Bastać poklonio Vesiću plastični bazen


Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać ispred Skupštine Beograda

Predsednik Opštine Stari grad Marko Bastać je pred Skupštinom grada, kao poklon zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću, ostavio plastični bazen na naduvavanje i „šlauf“, kao odgovor na inicijativu gradske vlasti da od Opštine preuzme Sportski centar „Milan Gale Muškatirović“.

Bastać je izjavio da je plastični bazen jedini koji će Vesić dobiti i da je Opština Stari grad njega ovlastila da bude predsednik komisije za primopredaju, ali i dodao da nikom neće dozvoliti da uđe "u posed bazena".

Bastać tvrdi da je odluka Skupštine grada Beograda o preuzimanju sportskog centra "osveta zamenika gradonačelnika Gorana Vesića", te da je to učinjeno pozivanjem na član zakona po kome sportski centri nemaju pravo da dobijaju prihod od zakupa poslovnog prostora, već prihodi moraju da idu Gradu Beogradu.

“Ako je to tako, onda to treba sprovesti na svim opštinama, ne samo u Starom gradu,” rekao je Bastać.

Luka Petrović, član Predsedništva Srpske napredne stranke, s druge strane, kritikuje Bastaća zbog pomenute izjave i poziva ga da se ugleda na rukovodstvo opštine Vračar, navodi se u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

Petrović podseća da je rukovodstvo Vračara pozdravilo potez grada koji je preuzeo njihov Sportski centar, te navodi da Bastać "opet pravi od sebe klovna sa besmislenim konferencijama".

“Utvrđeno je da su Bastać i njegovi saradnici bacili milione na logo firme, da je Milan Gale Muškatirović potrošio više od 40 miliona dinara na sumnjive nabavke. Godišnje plaćaju 4 miliona dinara za usluge kol centra, za štampanje materijala 10 miliona, za instaliranje sistema kontrole i naplate 18 miliona. Radnicima kasne plate, mnogi su napustili posao. Bastać je uzeo kredit od 50 miliona dinara po osnovu založene imovine koja je vlasništvo grada,”naveo je Petrović.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG