Linkovi

Obama odao poštu ubijenim policajcima


Predsednik Barak Obama govori na memorijalnoj službi u Dalasu
Predsednik Barak Obama govori na memorijalnoj službi u Dalasu

Predsednik Barak Obama govorio je danas na memorijalnoj službi održanoj za žrtve najsmrtonosnijeg dana za američke policajce u poslednjih gotovo 15 godina.

Bivši američki rezervista, 25-godišnji Majka Džonson, ubio je petoro policajaca prošlog četvrtka u gnevu zbog nedavnog ubistva dvojice Afroamerikanaca od strane policije.

"Biblija nam kaže da u našoj patnji ima slave. Jer znamo da patnja stvara istrajnost.", rekao je predsednik Obama pred nekoliko stotina okupljenih, uključujući brojne policajce, u Morton Mejerson Simfonijskom centru u Dalasu. "U ovom trenutku, te reči nas stavljaju na probu jer gradjani Dalasa i gradjani širom Sjedinjenih Država pate."

Prethodnik predsednika Obame, bivši predsednik Džordž Buš mladji, takodje se obratio prepunom holu, gde je pet stolica bilo prazno i na njima su se nalazile savijene američke zastave u znak sećanja na pale policajce.

"Nekada izgleda da su sile koje nas razjedinjuju jače od onih koje nas vezuju," rekao je Džordž Buš i dodao " Mi ne želimo jedinstvo u tuzi niti jedinstvo u strahu. Želimo jedinstvo nade, osećajnosti i viših ciljeva." Posle ceremonije predsednik Obama planira da se sastane sa porodicama ubijenih policajaca.

XS
SM
MD
LG