Linkovi

Bar: Beogradska glumica teže povrijeđena nakon pada sa bine


Glumica beogradskog Ateljea 212 Radmila Tomović teže je povrijeđena kasno u subotu u Baru dok je igrala predstavu "Homo faber" u okviru tradicionalne manifestacije “Barski ljetopis”, prenose podgoričke Vijesti.

Glumica je u sali Doma kulture pala sa scene, nakon čega je hitno prebačena u barsku bolnicu, gdje su joj ljekari dijagnosticirali prelom zadnjeg kičmenog pršljena.

"Tomović je stabilna, u toku dana ćemo je ttansportovati do aerodroma Golubovci, a kući u Beogradu nastaviće oporavak", rekao je doktor Dragoslav Tomanović, direktor Opšte bolnice u Baru.

Prema navodima tog lista, u trenutku nesreće na sceni je bila finalna trećina predstave, a svjetla su bila usmjerena samo na sredinu pozornice gdje je sjedio glavni glumac Svetozar Cvetković, dok je ostatak bine bio u mraku.

Iako se pad glumice nije mogao vidjeti zbog zamračenosti tog dijela bine, publika je čula je kada je neko, uz lomljavu stakla i jauke, pao sa bine, navodi list.

Prema informacijama portala jedro.bar, kako je glavni glumac u tom trenutku bio skoro nepomičan i držao glavu u rukama, većina gledalaca je pomislila da se radi o dijelu predstave, sve dok se prema pozornici nije zatrčala djevojka sa miks-pulta, kada su upaljena svijetla u sali i prekinuta predstava.

Povrijedjenoj glumici prišlo je nekoliko ljekara koji su gledali predstavu i pozvali hitnu pomoć koja je Tomović transportovala do barske bolnice, gdje su stigli i uznemireni članovi beogradske pozorišne trupe, kao i organizatori manifestacije, prenose Vijesti.

XS
SM
MD
LG