Linkovi

Bahrein istražuje smrt demonstranta


Nemiri na ulicama u predgrađu prestonice Bahreina Maname
Nemiri na ulicama u predgrađu prestonice Bahreina Maname

Opozicione grupe u Bahreinu optužuju tamošnje snage bezbednosti da su usmrtile jednu osobu tokom obračuna sa demonstrantima.

Grupe, među kojima je i najveća šiitska stranka al-Vefak, tvrde da je telo čoveka pronađeno danas i da se radi o Salahu Abasu Habibu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Bahreina potvrdilo je da je telo pronađeno u oblasti zapadno od prestonice Maname, gde je juče došlo do sukoba, i da je istraga u toku.

Hiljade demonstranata izašle su juče na ulice širom Bahreina, pokušavajući da iskoriste trku Formule 1 da privuku pažnju međunarodne zajednice. Aktivisti i očevici tvrde da su snage bezbednosti koristile suzavac i gumene metke da rasteraju mase.

Anti-vladine grupe, predvođene šiitskom većinom pozvale su na takozvane "dane gneva", uporedo sa trodnevnim nadmetanjem vozača Formule 1, na stazi Sakir, južno od prestonice.

Demonstranti traže izabranu vladu na osnovu rezultata parlamentarnih izbora. Takođe, zahtevaju da nema diskriminacije i da svi imaju jednaka prava i prilike.

XS
SM
MD
LG