Linkovi

Strani vojnici u Bahreinu


Strani vojnici u Bahreinu
Strani vojnici u Bahreinu

Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati su uputili stotine vojnika i policajaca u ostrvsku državu Bahrein, da pomognu bahreinskim vladarima da pojačaju bezbednost u jeku sve većih protesta protiv vlasti.

Bahreinska državna televizija je prikazala kolone vojnih vozila koja prelaze zemlju iz Saudijske Arabije. Bahrein je saopštio da je to "prethodnica" bezbednosnih snaga Saveta za saradnju u Persijskom zalivu.

Istovremeno, grupa poslanika lojalnih vladi je zatražila od vladara da uvede vanredno stanje, posle sukoba demonstranata koji su blokirali autoput prema prestonici i policije koja je koristila suzavac.

Posle jučerašnjih sukoba, državna novinska agencija je prenela da poslanici traže da kralj Hamad bin Isa al-Kalifa proglasi tromesečno vanredno stanje. U istom izveštaju, "ekstremistički pokreti" se okrivljuju za "nezapamćeno remećenje bezbednosti". Krunski princ Salman bin Hamad al-Kalifa je izjavio da "legitimni zahtevi ne bi trebalo da se ostvaruju po cenu bezbednosti i stabilnosti".

XS
SM
MD
LG