Linkovi

Azotara ide u stečaj, pa na prodaju


Arhiva, ilustracija
Arhiva, ilustracija

Azotara u Pančevu ne uspeva da ostvari pozitivne poslovne rezultate, pa je stečaj realan potez, saopštilo je u utorak Ministarstvo rudarsta i energetike.

"Nažalost, Azotara i pored svih pokušaja da se poveća efikasnost i smanje troškovi ulaznih sirovina, ne uspeva da ostvari pozitivne poslovne rezultate", stoji u saopštenju Ministarstva, koje je potpisao ministar Aleksandar Antić.

"Zbog toga pokretanje stečajnog postupka u ovoj situaciji je ne samo ispunjenje obaveza prema MMF-u, već pre svega odgovoran odnos prema građanima Srbije, uzimajući u obzir, da bi iz Budžeta bili u obavezi da plaćamo sve dugove koje Azotara stvara", piše u saopštenju.

Navodi se i da su predstavnici vlade u kontaktu sa rukovodstvom Azotare i predstavnicima sindikata, kako bi se u tranzicionom periodu obezbedili nužni tehnološko-ekološki procesi i socijalni program za zaposlene

"Nakon sprovedenog stečajnog postupka, Azotara će u skladu sa Zakonom biti ponuđena na prodaju, što će omogućiti da eventualni novi vlasnici ponovo organizuju proizvodnju, na efikasniji način i bez opterećenja starim dugovanjima", saopštilo je Ministrastvo rudarstva i energetike.

XS
SM
MD
LG