Linkovi

Pet stranih čuvara ubijeno u Kabulu


Avganistanski i strani vojnici na mestu samoubilačkog napada na kompleks Sekretarijata za borbu protiv narkotika u Kabulu.
Avganistanski i strani vojnici na mestu samoubilačkog napada na kompleks Sekretarijata za borbu protiv narkotika u Kabulu.

Bombaš koji je nosio policijsku uniformu prošao je nekoliko kontrolnih punktova i detonirao eksploziv na ulasku u Kamp Gibson u Kabulu. Taliban je preuzeo odgovornost za napad.

U samoubilačkom napadu na jedan kompleks u Kabulu danas je poginulo pet čuvara, stranih državljana. Vlasti navode da je bombaš, koji je vozio motocikl, detonirao eksploziv u blizini ulaza u Kamp Gibson, gde je smešten Sekretarijat za borbu protiv narkotika i jedna strana firma za obezbedjenje.

Avganistanska policija saopštila je da je bombaš nosio policijsku uniformu i tako prošao kroz nekoliko kontrolnih punktova. Najmanje dvojica od ubijenih čuvara identifikovani su kao državljani Nepala. Još šestoro ljudi je povredjeno u eksploziji koja se dogodila blizu aerodroma u Kabulu.

Taliban je preuzeo odgovornost za napad, navodeći da je ubijeno “15 vojnika okupatora” a da su mnoga vozila oštećena u kompleksu koji je nazvao “stranom obaveštajnom bazom.” Pobunjenička grupa često objavljuje preuveličan bilans žrtava i druge detalje o napadima.

Američka ambasada u Kabulu saopštila je da “napadi poput ovog neće odvratiti avganistanski narod i medjunarodnu zajednicu od nastavka zajedničkog rada na razvoju Avganistana.”

XS
SM
MD
LG