Linkovi

Avanturista poginuo u pokušaju da dokaže da je Zemlja ravna


"Ludi Majk" Hjuz, samoproglašeni istraživač i avanturista rešen da dokaže da je Zemlja ravna, poginuo je ovog vikenda kada se njegova raketa kućne izrade srušila u pustinji Kalifornije. Hjuz je imao 64 godine.

"Majkl Ludi Majk Hjuz je tragično preminuo u pokušaju da lansira raketu koju je sam napravio", napisao je na Tviteru Naučni kanal (Science Channel) koji je planirao da Hjuz bude deo nove serije "Astronauti kućne izrade".

Video snimak incidenta, kada se raketa po svemu sudeći srušila ubrzo posle poletanja u pustinji Mohave blizu Barstoa u Kaliforniji, objavio je na Tviteru Džastin Čepmen, novinar frilenser koji je snimao ceo događaj.

"Ludi Majk Hjuz se upravo lansirao u raketi koju je sam napravio, i srušio se. Najverovatnije nije preživeo", napisao je Čepmen. Barstou se nalazi na oko 100 milja od Los Anđelesa. Čepmen misli da se Hjuz možda onesvestio već tokom lansiranja.

Hjuz, koji je takodje bio vozač limuzina, se proslavio 2002, kada je limuzinom Linkoln sa rampe "preskočio" 30 metara na pisti u gradu Peris u Kaliforniji što mu je donelo mesto u Ginisovoj knjizi rekorda. Avanturista je proteklih godina pokušavao da dokaže teoriju da je Zemlja ravna ploča, i pravio rakete u želji da se lansira van granice izmedju Zemljine atmosfere i svemira.

XS
SM
MD
LG