Linkovi

Konferencija o sidi u Australiji


Konferencija o sidi održava se u australijskom gradu Melburnu
Konferencija o sidi održava se u australijskom gradu Melburnu

U Australiji se održava međunarodna konferencija o sidi na kojoj će 12 hiljada delagata raspravljati o načinima da se ubrza prevencija i lečenje

Delegati 20 medjunarodne konferencije za borbu protiv side okupili su se u Melburnu, u Australiji radi prvog punog dana govora, seminara i sastanaka sa ciljem da se razmotri tekuće stanje istraživanja side.

Oko12.000 delegata, uključujući naučnike, aktiviste i ljude koji žive sa tom bolešću će razgovarati do petka o odgovorima zajednice na virus HIV i sidu, i načinima da se ubrza prevencija i lečenje.

Predsednik Medjunarodnog udruženja za borbu protiv side Bare Sinusi je pozvao na minut ćutanja na jučerašnjoj ceremoniji otvaranja da bi se odala pošta delegatima koji su stradali u putničkom avionu malezijske kompanije na letu MH 17 koji je oboren iznad Ukrajine.

Medju poginulima je bio i Jop Lange, bivši predsednik Medjunarodnog udruženja za borbu protiv side i njegova partnerka holandska zdravstvena funkcionerka Žaklin Van Gongeren, kao i još nekoliko njiihovih kolega iz Svetske zdravstvene i drugih organizacija.

XS
SM
MD
LG