Linkovi

Obamine šale na račun Trampa


Godišnjoj večeri izveštača iz Bele kuće prisustvovao je i Donald Tramp
Godišnjoj večeri izveštača iz Bele kuće prisustvovao je i Donald Tramp

Američki predsednik Barak Obama je na sinoćnjoj godišnjoj večeri u Vašingtonu, koju priređuje Udruženje izveštača iz Bele kuće, prikazao i svoju duhovitu stranu, pretežno na račun milijardera Donalda Trampa.

Biznismen, koji se pridružio onima koji postavljaju pitanje da li se Obama rodio u Sjedinjenim Državama i imao pravo da bude izabran za predsednika, bio je među stotinama novinara i poznatih ličnosti na večeri. Predsednik je najveći deo svog govora iskoristio da se našali na račun nekolicinje potencijalnih republikanskih predsedničkih izazivača. Obama je rekao da je Tramp dokazao svoje kvalifikacije za predsednika svojim odlukama na televizijskom šou „Slavni početnici“.

Profesionalni zabavljač na večeri, Set Mejers iz programa „Subotom noću uživo“, takođe se usredsredio na Trampa, koji nije delovao kao da ga to zabavlja. Obama je završio svoj nastup u ozbiljnom tonu, zahvaljujući se američkim vojnicima koji služe na različitim stranama sveta i odajući priznanje novinarima koji reskiraju život za – kako se izrazio – „jednostavnu ideju da niko ne treba da bude ućutkan i da svako zaslužuje da zna istinu“.


XS
SM
MD
LG