Linkovi

Potraga u Mumbaju


Hotel Tadž Mahal, u Mumbaju, koji je 2008. godine bio meta napada terorista iz organizacije Laškar-i-Taiba
Hotel Tadž Mahal, u Mumbaju, koji je 2008. godine bio meta napada terorista iz organizacije Laškar-i-Taiba

Indijska policija traga danas za četvoricom, kako se veruje, pripadnika jedne pakistanske ekstremističke grupe, za koje se veruje da su došli u Mumbaj da bi proveli teroristički napad.

Nešto ranije, vlasti su objavile upozorenje da se u gradu nalaze četvorica pripadnika Laškar-i-Taibe, ekstremističke grupe odgovorne za teroristički napad u tom gradu, 2008. godine, u kome je ubijeno 166 ljudi.

Komesar policije u Mumbaju, Himanšu Roj, rekao je da pomenuta grupa priprema "napad sa nasiljem" koji bi se poklopio sa katoličkim Božićem 25. decembra ili sa proslavom Nove godine.

Roj je rekao da indijska policija nema informacije o nacionalnosti osumnjičenih, ali ih je identifikovao kao Abdula Karima Musu, Nura Abdula Elahija, Valida Džinu i Mefuza Alama.

U Indiji su se ove godine dogodila dva krupnija napada. U februaru, eksplozija bombe u zapadnom gradu Puneju ubila je 15 osoba. Ranije ovog meseca, u bombaškom napadu na jedan hinduistički hram u svetom gradu Varanasi, poginula je jedna, a ranjeno nekoliko osoba.

XS
SM
MD
LG