Linkovi

Prekinuta fudbalska utakmice Italija - Srbija


Scena sa stadiona u Đenovi

Sudija je prekinuo sinoćnju kvalifikacionu fudbalsku utakmicu za Evropsko prvenstvo 2012. između Italije i Srbije u Đenovi, pošto su srpski navijači bacali na teren baklje i dimne bombe.

Utakmica je prekinuta u sedmom minutu i igrači su napustili teren, a sudija je potom i zvanično otkazao meč, koji je i počeo sa zakašnjenjem od više od 30 minuta, jer su se navijači popeli na zaštitnu ogradu. Srpski navijači nisu se osvrtali ni na molbe fudbalera da se kontrolišu i omoguće odigravanje utakmice. Nema izveštaja o mogućim povredama.

Evropski fudbalski zvaničnici kažu da bi utakmica mogla da bude registrovana rezultatom 3:0 za Italiju, a razmatraju se i moguće kaznene mere.

Zvaničnik policije u Đenovi Roberto Masuči rekao je da dugo nije video takvu agresivnost navijača.

“Znali smo da je ovo utakmica visokog rizika, ali na ovakvu agresivnost dugo nismo naišli. Trebalo je da ih zaustave srpski organi, a ovde nije bilo nikoga iz srpske policije”, rekao je Masuči.

Oko 300 najvatrenijih srpskih navijača je pre utakmice pravilo nerede u centru grada. Bacali su flaše i petarde na prolaznike i prodavnice, zbog čega su mnoge morale da budu zatvorene, a ispisivali su i grafite na Duždevoj palati.

XS
SM
MD
LG