Linkovi

EULEKS uhapsio advokate na Kosovu


Barikade na magistralnom putu Mitrovica-Leposavić na Kosovu, 25. mart 2014.
Barikade na magistralnom putu Mitrovica-Leposavić na Kosovu, 25. mart 2014.

Zbog hapšenja dvojice advokata, koji zastupaju optuženog za pokušaj ubistva dvojice specijalaca kosovske policije, Srbi sa severa Kosova na dva sata blokirali magistralni put Mitrovica-Leposavić.

Pripadnici EULEKS-a uhapsili su rano jutros u severnom delu Mitrovice advokate Dejana Vasića i Faruka Korenicu. Zbog ovih hapšenja Srbi sa severa Kosova blokirali su na dva sata magistralni put Mitrovica-Leposavić.

Ne navodeći imena uhapšenih portparol EULEKS-a, Irina Gudeljević izjavila je u pisanoj izjavi za Glas Amerike da su dve osobe u severnom delu Kosovske Mitrovice uhapšene zbog opstrukcije dokaza ili ometanja krivičnog postupka i da se nalaze u pritvoru.

U znak protesta zbog hapšenja dvojice advokata, Srbi sa severa Kosova blokirali su na dva sata magistralni put Mitrovica-Leposavić u Rudaru. Među okupljenima su bili i predstavnici lokalnih samouprava sa severa Kosova koji su upozorili da će biti prinuđeni da uskrate prisustvo EULEKS-u na severu Kosova ukoliko se, kako su naveli, ne prestane sa jednostranim akcijama.

“Zahtevamo od EULEKS-a da prestane sa ignorisanjem institucija na severu, a posebno regionalne komande Kosovske policije. Bićemo prinuđeni da uskratimo prisustvo EULEKS-u na severu Kosova ukoliko se ne prestane s jednostranim akcijama i zastrašivanjem stanovništva”, rekao je obraćajući se novinarima gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić.
Kosovo: Srbi blokirali put zbog hapšenja advokata
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:35 0:00
Jelena Vasić, supruga advokata Dejana Vasića potvrdila je da su pripadnici Euleksa telefonom rano jutros zvali njenog supruga, da je on potom otišao do svoje kancelarije i da je tom prilikom uhapšen.

Advokati Dejan Vasić i Faruk Korenica zastupaju Žarka Veselinovića, koji se tereti za pokušaj ubistva dvojice specijalaca kosovske policije.
XS
SM
MD
LG