Linkovi

Lensu Armstrongu oduzete sve pobede


Biciklistički as Lens Armstrong

Američka antidoping agencija oduzeće sve titule Lensu Armstrongu i zabranitii mu da učestvuje u profesionalnim takmičenjima

Američka antidoping agencija saopštila je kasno sinoć da će oduzeti titule slavnom biciklisti Lensu Armstrongu, uključujući i pobede na Trkama kroz Francusku, i zabraniti mu da učestvuje u profesionalnim trkama.

Armstrong je prethodno saopštio da će prestati da pravno osporava optužbe te agencije da je koristio doping, pošto je američki federalni sud odlučio da odbaci njegovu tužbu protiv agencije.

Lens Armstrong je postavio rekord osvajanjem sedam uzastopnih pobeda na takmičenju Tur d Frans od 1999-2005. Bickista je saopštio da “ne postoji nijedan fizički dokaz” koji bi potkrepio optužbe da se dopingovao. On kaže da je bio na raspolaganju za doping testove “24 sata dnevno, i u svim delovima sveta.”

Američka antidoping agencija tvrdi da je Armstrong godinama koristio zabranjena sredstva za poboljšavanje takmičarskih sposobnosti. 40-godišnji sportista, koji se penzionisao prošle godine, postao je heroj za mnoge ljude kada je uspeo da savlada rak testisa i osnovao fondaciju za podršku istraživanjima u borbi protiv raka.
XS
SM
MD
LG