Linkovi

Armstrong gubi sponzore


Posle "Najkija", ugovore sa Armstrongom su raskinuli i proizvođač piva „Anhauzer-Buš“, energetskih napitaka „FRS“ i proizvođač bicikala „Trek“.

Američki biciklista Lens Armstrong juče je izgubio brojne korporativne pokrovitelje, istovremeno sa podnošenjem ostavke na funkciju predsednika dobrotvorne organizacije, koju je osnovao da bi prikupljao novac za istraživanje raka.

Kompanija „Najki“ objavila je da Armstrong više nije njen portparol, „zbog naizgled neoboriv dokaza“ da je koristio nedozvoljena sredstva i godinama zavaravao kompaniju.
Svoje ugovore sa Armstrongom su raskinuli i proizvođač piva „Anhauzer-Buš“, energetskih napitaka „FRS“ i proizvođač bicikala „Trek“.

Dok su pokrovitelji prekidali veze sa biciklistom, Armstrong se povukao sa položaja predsednika organizacije „Livstrong“, koju je osnovao pre 15 godina kada je preživeo rak testisa. On je izjavio da želi da poštedi organizaciju „svih negativnih posledica“ skandala. Fondacija je prodala više od 80 miliona žutih „Livstrong“ gumenih narukvica, koje su postale simbol borbe protiv raka.
XS
SM
MD
LG