Linkovi

Novi Eplov tablet ovogodišnji hit


Američki tehnološki gigant Epl u sredu je predstavio nove proizvode, među kojima je i najveći do sada tablet, iPad Pro.

Procesor na novom tabletu ima bolje performanse od čak 80 odsto PC tableta koji su se pojavili na tržištu tokom prošle godine. Epl je predstavio i dva nova iPhone-a, kao i novu, moćniju verziju Epl TV-a.

Generalni direktor Epla, Tim Kuk ponosno je pokazao novi iPad tokom tradicionalnog godišnjeg medijskog događaja u San Francisku.

“Danas su najuzbudljivije vesti u vezi sa iPad-om od kada je iPad napravljen. Ovo je iPad Pro”, rekao je Kuk.

iPad Pro ima ekran veličine 32.7 centimetara, u poređenju sa 24.6 cm prethodnog modela, objašnjava viši potpredsednik Epla, Fil Šiler i dodaje da je još jedna novena – “pametna” tastatura.

"Ovo nije nalik ni jednoj tastaturi koju ste do sada koristili. Ona je prekrivena materijalom izatkanim u Eplu. Taj materijal služi kao navlaka, ali u isto vreme joj daje strukturu te je osećaj kada kucate fantastičan”, objašnjava Šiler.

On je najavio da će novi iPad Pro biti u prodaji od novembra, a početna cena će biti 799 dolara.

Novi telefoni iPhone 6S i 6S Plus najnovija su verzija lukrativnog Eplovog proizvoda koji sada nudi ekran na 3D dodir – tehnologija koja omogućava da se telefonu zadaju različite komande u zavisnosti od jačine dodira ekrana.

Tehnološki gigant se za profit najviše oslanja na svoju zvezdu među proizvodima – iPhone, koji je u proteklom kvartalu doneo skoro dve trećine ukupne zarade.

Novine u Eplovom televizoru odnose se na sadržaj, te će na novom modelu biti moguć pristup App store-u, a sam uređaj će moći da se aktivira glasom s obzirom da ima Siri mehanizam za pretraživanje. Siri će sada moći da pretražuje Epl TV za sadržaj na iTunes, Netflixu, Huluu i drugim aplikacijama.

XS
SM
MD
LG