Linkovi

Epl kritikuje vladu SAD


កម្អែល​ភ្នំភ្លើង​បាន​ផ្ទុះ​កម្ពស់​រាប់រយ​ម៉ែត្រ​ក្នុង​ទីក្រុង​ Pahoa​ រដ្ឋ Hawaii។
កម្អែល​ភ្នំភ្លើង​បាន​ផ្ទុះ​កម្ពស់​រាប់រយ​ម៉ែត្រ​ក្នុង​ទីក្រុង​ Pahoa​ រដ្ឋ Hawaii។

Tehnološki gigant Epl optužio je američku vladu da namerava da vodi kampanju neistine u slučaju u kojem se od te kompanije zahteva da državnim organima dozvoli pristup ajfonu, čiji je vlasnik bio terorista iz San Bernardina Rizvan Faruk.

"U 30-godišnjoj praksi, mislim da nisam video ni jedan pravni podnesak koji više za cilj ima da ukalja ugled druge strane lažnim optužbama i aluzijama, a manje da se usmeri ka pravim vrednostima ovog slučaja“, rekao je novinarima Eplov advokat Brus Suel.

On odbacuje optužbe vlade da je Epl namerno uveo promene kako bi onemogućio zahteve policije da im se omogući pristup telefonu, i rekao da su te tvrdnje “neosnovan, nedokazan pokušaj klevete Epla, a ne suprotstavljanje spornim pitanjima u tom slučaju”.

Federalna vlada je u dokumentima koji su podneti sudu citirala novinske članke i druge izvore, sugerišući da je promenama na ajfonu kako bi se povinovali kineskim zahtevima, kao npr. za skladištenje informacija na uređajima kineske državne firme Telekom – Epl sarađivao sa kineskim zvaničnicima i verovatno im pomogao u prisluškivanju građana.

“Naravno da to nije istina, i da te spekulacije nisu zasnovane ni na kakvim dokazima”, rekao je Suel u odgovoru. “Ovakav potez u podnesku sudiji samo govori koliko je Sekretarijat za pravosuđe očajan”.

Istražitelji traže od federalnog sudije da izda naredbu Eplu da napravi novi program koji će im pomoći da otključaju ajfon Faruka, jednog od napadača koji su ubili 14 ljudi u San Bernardinu u Kaliforniji prošlog decembra.

Epl to odbija da uradi tvrdeći da bezbednosne opcije pružaju privatnost njihovim korisnicima štiteći ih od hakera i kriminalaca.

XS
SM
MD
LG