Linkovi

Flipagram - aplikacija sa besplatnom muzikom


Flipagram je aplikacija koja pomaže mladim muzičarima kao što je ženski bend PinkFurs da se dokažu korisnicima.
Flipagram je aplikacija koja pomaže mladim muzičarima kao što je ženski bend PinkFurs da se dokažu korisnicima.

Oni koji su snimali bilo kakav video materijal znaju da se, kada treba izabrati muziku, uvek javlja isti problem - autorska prava. Jedna aplikacija za društvene medije, nazvana Flipagram omogućava korisnicima da besplatno koriste muziku najvećih umetnika sa najvećih produkcijkih kuća. Aplikacija je takođe mesto sa kojeg muzičari na početku svoje karijere mogu da se probiju do publike na svim krajevima sveta. Osnivač kompanije je imigrant iz Irana.

Možda jesu samo tinejdžerke, ali muzika ovih sestara, koji su poznate pod umetničkim imenom Pinkfurs, može da se vidi i čuje širom sveta uz pomoć aplikacije za mobilni telefon – Flipagram.

“Kada smo kao bend počele da koristimo aplikacije osvojile smo više obožavoca, bilo je više akcije sa našim spotovima”, kaže Kirstin Kiho iz benda Pinkfurs.

“Teško je postati poznat na Jutjubu i Fejsbuku i Instagramu jer to su ogromne aplikacije, ali Flipagram ih polako pristiže, i bilo je kul jer smo počele da je koristimo odmah pošto je aplikacija ‘eksplodirala’“, dodaje njena sestra Kemi.

Uz pomoć aplikacije Flipagram korisnici mogu da miksuju svoje fotografije i snimke sa jednim minutom besplatne muzike. Izbor muzike je ono što izdvaja Flipagram od drugih kaže direktor kompanije Farhad Mohit.

“Naša najveća prednost je što imamo više od 50 miliona pesama iz svih produkcijskih kuća tako da kada želite da podvučete muziku ispod vaših fotografija ili snimaka, imate neverovatan izbor”.

Mohit, Amerikanac iranskog porekla, sklopio je dogovor sa svim većim muzičkim produkcijskim kućama tako što ih je ubedio u ideju da su društveni mediji odličan način za promociju poznatih muzičkih imena, ali i umetnika koji tek počinju svoju karijeru.

“Grupa ljudi koja je odmah uskočila u ovaj projekat su muzički umetnici u usponu koji su pomislili ‘već imamo neke fanove ali hoćemo još fanova’ i time što su napravili Flipagram i inspirisali svoje fanove da naprave Flipagram, tako su stvorili verbalnu promociju njihove muzike“.

Korisnici mogu da kupe celu muzičku numeru za pravljenje dužeg video materijala ili ako gledaju neki spot i dopadne im se muzika, mogu da kliknu i kupe.

Flipagram je počeo sa radom pre tri godine, a sada ima korisnike u 150 zemalja, a aplikacija je prevedena na 37 jezika. Mohit, koji je uspešno osnovao mnoštvo drugih startapova, pripisuje svoju energiju i dostignuća tome što je imigrant.

“Mislim da grupa Iranaca koji su emigrirali, ili imigranti generalno, i koji su došli u novu kulturu, oni moraju da budu OK sa nepoznatom situacijom i kako da uspeju. Pošto nemate ništa svoje ovde, onda postoji i osećaj hitnosti”.

Flipagram zauzvrat pomaže umetnicima da postanu uspešniji u muzičkoj industriji.

“Želim da budem rok zvezda. Želim da budem ikona i da dokažem svim onim ljudima da stvarno umemo da sviramo i to”, kaže Kejla Kiho.

I mada je proboj u muzičkoj industriji težak, Mohit je optimističan da će se pojaviti velika potražnja za bendovima poput PinkFurs i drugih stvaralaca sa Flipagrama jer nisu samo muzičari oni koji žele da promovišu njihovu muziku.

Razni brendovi žele da reklamiraju svoje proizvode kroz video spotove na mobilnim uređajima.

XS
SM
MD
LG