Linkovi

Ana bez titule u Brizbejnu


Ana Ivanovic of Serbia during the 2015 Brisbane International tennis tournament
Ana Ivanovic of Serbia during the 2015 Brisbane International tennis tournament

Ruskinja Marija Šarapova, posle izgubljenog prvog seta u taj-brejku ipak uspela da napravi preokret i dođe u do 34. titule u karijeri...

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da osvoji prvu titulu u 2015. Ona je u finalu turnira prve kategorije u Brizbejnu, čiji je nagradni fond milion dolara izgubila od Ruskinje Marije Šarapove, iako je vodila sa 1:0 u setovima.

Ivanović je uprkos zaostatku od 4:1 uspela da izbori taj-brejk u prvom setu i dobije ga sa 7:4 posle sat i dva minuta igre. Međutim, Šarapova je i u naredna dva seta prva stigla do prednosti, i u ta dva navrata uspela i da je sačuva, osvojivši drugi i treći set identičnim rezultatom - 6:3.

Posle ukupno dva sata i 38 minuta, Ruskinja je došla do 34. titule u karijeri i 10. pobede u 14. međusobnih duela sa Anom Ivanović. Za to je nagrađena sa 470 poena i čekom na 195 hiljada dolara, a od ponedeljak će biti i znatno bliže prvom mestu na svetskoj rang-listi, pošto je zaostatak za Amerikankom Serenom Vilijams smanjila na ispod 700 poena.

S druge strane, Ana Ivanović je osvojila 305 poena i čak na 104 hiljade dolara, a od ponedeljak će ponovo biti 5. na svetskoj-rang listi.

XS
SM
MD
LG