Linkovi

U toku Superboul u Atlanti


Navijači Nju Ingleng Pejtriotsa u Atlanti gde se igra finale
Navijači Nju Ingleng Pejtriotsa u Atlanti gde se igra finale

Finale nacionalnog šampionata u američkom fudbalu, poznatije kao Superboul, igraće se u nedelju u Atlanti. Za titulu se bore Nju Ingland Pejtriotsi i Los Anđeles Remsi.

Ovo je 11. put za Pejtriotske da igraju u Superboulu, a prošle godine su u finalu izgubili od Filadelfija Iglsa.

Remsi su u finalu četvrti put, a poslednji put su 2002. izgubili upravo od Pejtriotsa.

Stadion u Atlanti gde se igra finale
Stadion u Atlanti gde se igra finale

Superboul je jedan od najgledanijih programa na televiziji svake godine, a mnogi Amerikanci organizuju gledanje utakmice u svojim kućama.

Mnoge ne privlači sport, ali ih privlače reklame koje su obično napravljene specijalno za Superboul. Prema podacima organizacije AdWeek - reklamni spot od 30 sekundi košta više od 5 miliona dolara!

Poluvreme takođe privlači mnoge gledaoce jer se organizuju koncerti. Ipak, ove godine je NFL imala problema da nađe izvođače.

Ponudu NFL-a da se pojave u finalu odbili su Džej Zi i Rijana i Kardi Bi zbog kontroverze sa afroameričkim igračem NFL-a Kolinom Kapernikom koji je odbio da ustane dok svira himna u znak protesta zbog policijske brutalnosti i rasizma prema Afroamerikancima.

Kolin Kapernik
Kolin Kapernik

Nastupaće reperi Trevis Skot i Big Boi kao i grupa Marun 5. Navodno su svi pristali da se pojave u poluvremenu pod uslovom da se NFL saglasi da deo sredstava uplati u dobrotvorne svrhe.

XS
SM
MD
LG