Linkovi

Američki senator Blant u poseti CG


Senator Roj Blant (arhivska fotografija)

Delegacija američkog Senata na čelu sa senatorom Rojom Blantom posjetila je Podgoricu. Tom prilikom senator Blant je kazao da je Crna Gora, kao nova članica NATO-a, značajan faktor stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana i primjer uspješne integracije

Ministar inostranih poslova Srđan Darmanović primio je delegaciju američkih senatora na čelu sa senatorom Rojom Blantom.

Kako su kazali iz Ministarstva, Darmanović je istakao veoma dobru i sadržajnu saradnju dvije zemlje i zahvalio na kontinuiranoj podršci SAD i američkog Kongresa realizaciji spoljnjopolitičkih prioriteta Crne Gore, što je, kako su naveli, dokaz provjerenog i trajnog prijateljstva i strateškog partnerstva.

Darmanović je, dodaju, posebno istakao nedavnu posjetu potpredsjednika Majka Pensa Crnoj Gori i poslate poruke, što će, kako je kazao, “dati dodatan impuls snaženju međudržavnih odnosa, ali i novu energiju za dalji crnogorski reformski put, kao i regiona uopšte”.

"Senator Blant je naglasio da će SAD i američki Kongres nastaviti da posvećeno rade na daljem jačanju odnosa i saradnje sa Crnom Gorom. Ocijenio je da Crna Gora kao nova članica NATO-a predstavlja značajan faktor stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana i primjer uspješne integracije," zaključili su iz Ministarstva.

Delegaciju američkog Senata, na čelu sa senatorom Rojom Blantom, primili su i ministar pravde u Vladi Crne Gore Zoran Pažin, kao i ministar odbrane Predrag Bošković. Tom prilikom, takođe je rečeno da je Crna Gora značajan faktor stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG