Linkovi

Američki i srpski specijalci završili vežbu na Goču


1980-yillarda to'qilgan gilam
1980-yillarda to'qilgan gilam

Tim Zelenih beretki Specijalne komande američke vojske proveo je mesec dana na planini Goč u zajedničkoj obuci sa srpskom Specijalnom antiterorističkom jedinicom, objavljeno je na Fejsbuk profilu američke ambasade u Beogradu.

Na stranici je postavljen video-snimak sa kadrovima zajedničke vežbe, a zaključak je da "ishod nije samo bolja obučenost jedinica već i čvrsto prijateljstvo između srpskih i američkih elitnih protivteroristickih snaga".

Šef odbrambenih operacija američke ambasade Kori Šea rekao je da je partnerstvo između Srbije i SAD veoma važno, ne samo u Srbiji i SAD već i u čitavom regionu.

"Postoje neki neprijateljski faktori koji pokušavaju da iskoriste ovaj region za organizovanje napada na neke druge oblasti ili za regrutovanje boraca za akcije u Siriji i Iraku," naveo je Šea i dodao da je zbog toga partnerstvo dve zemlje potrebno da bi se takve akcije otkrile.

Komandant SAJ-a Spasoje Vulević naveo je da je istorija odnosa dve zemlje veoma duga.

"Zajedno smo se borili protiv zla u Prvom i Drugom svetskom ratu i sad nastavljamo tu tradiciju u borbi protiv terorizma," naveo je Vulević.

XS
SM
MD
LG