Linkovi

Američka ambasada donirala mobilni rendgen Dečjoj hemato-onkološkoj klinici u Nišu


Arhiva - Ambasador SAD u Srbiji, Kajl Skot, dao je krv simbolično na godišnjicu terorističkih napada u SAD 11. septembra 2001, u Beogradu, 11. septembra 2018.
Arhiva - Ambasador SAD u Srbiji, Kajl Skot, dao je krv simbolično na godišnjicu terorističkih napada u SAD 11. septembra 2001, u Beogradu, 11. septembra 2018.

Zaposleni u vojnom odeljenju Ambasade SAD prikupili su novac potreban za kupovinu rendgen aparata vrednog 30.000 evra, koji je u ponedeljak predat Dečjoj hemato-onkološkoj klinici u Nišu, rekao je u ponedeljak u tom gradu ambasador SAD Kajl Skot.

"Današnja donacija deo je većih donacija američke Vlade u Srbiji. Veće donacije imali smo i u kardiološkom centru u Nišu jer mislimo da svi gradjani Srbije zaslužuju lečenje najsavremenijom opremom", izjavio je Skot, naglašavajući da je akcija izvedena na inicijativu Nacionalog udruženja roditelja dece obolele od raka.

"Sada imamo sve što nam je potrebno od opreme, ali bih zamolila Ministarstvo zdravlja i Klinički centar u Nišu da zaposle još 10 medicinskih sestara i još tri lekara. Prostor je mnogo veći nego nekada, ima 750 kvadrata, a medicinsko osoblje je ostalo isto", istakla je Predsednica NURDOR-a Joland Korora.

Hemato-onkološka klinika u Nišu počela je da radi tek pre nekoliko dana, iako je otvorena u maju, zato što se čekalo na upotrebnu dozvolu.

Direktor niškog Kliničkog centra Zoran Radovanović rekao je da je izgradnja najsavremenije Dečije hemato-onkološke klinike koštala 100 miliona dinara, da je 70 miliona dinara obezbedio NURDOR, a ostatak država i grad Niš.

Na jugu Srbije od malignih bolesti godišnje oboli 25 do 30 dece, a do 85 odsto njih se izleči, rečeno je novinarima u klinici.

XS
SM
MD
LG