Linkovi

Ambasador Skot: Priština da ukine takse, prepreka su dijalogu


Arhiva - Premijerka Srbije Ana Brnabić i i ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot na otvaranju Festivala filantropije, u Unikredit banci u Beogradu, 24. oktobra 2018. (VOA)

Ambasador Sjedinjenih Država u Srbiji, Kajl Skot, rekao je u sredu u razgovoru sa premijerkom Srbije Anom Brnabić da SAD kontinuirano pozivaju vlasti u Prištini da ukinu takse na robu iz Srbije i da su takse Prištine prepreka dijalogu.

Kako je saopštila Vlada Srbije, Skot rekao da SAD podržavaju napore Beograda da normalizuje odnose s Prištinom i da su spremne da pomognu u postizanju održivog rešenja koje bi omogućilo stabilnost i napredak celog regiona.

Premijerka Brnabić je rekla da je neophodno da Priština ukine takse kojima se krše odredbe CEFTA, kako bi se nastavio Briselski dijalog i traženje kompromisnog rešenja za pitanje Kosova.

Njena nedavna poseta SAD pokazala je da postoji veliki potencijal za proširenje saradnje na polju obrazovanja i nauke i inovacija u poljoprivredi, rekla je ona i kao primer navela rezultate dogovora sa predstavnicima kompanije NCR o izgradnji kampusa u Beogradu i proširenju poslovanja u Srbiji.

Izuzetno je važno da su investitori poput NCR budu zadovoljni poslovanjem u Srbiji i spremni za saradnju sa obrazovnim institucijama jer se, kako je navela Brnabić, reforma ekonomije zasniva na znanju i inovacijama.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG