Linkovi

Vulin: Više Srba da se zaposli u CG


Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije Aleksandar Vulin sa crnogorskom ministarkom rada i socijalnog staranja Zoricom Kovačević

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije Aleksandar Vulin u poseti Crnoj Gori.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije Aleksandar Vulin boravio je danas u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori. Tom prilikom, dogovoreno je potpisivanje sporazuma o radu, penzijskom osiguranju i razmjeni podataka.

Srpski ministar se sastao sa crnogorskom ministarkom rada i socijalnog staranja Zoricom Kovačević. Nakon sastanka, Vulin i Kovačević su poručili da je saradnja između Crne Gore i Srbije u oblasti njihovih resora veoma dobra. Za naredni period najavili su potpisivanje nekoliko sporazuma.

"Najprije, oko pitanja osiguranja vojnih penzionera, a takođe i pitanje smještaja odgovarajućih osoba u odgovarajuće institucije na prostoru Srbije. Postoje osobe za čiju njegu i brigu je potrebno obezbijediti izvjesne institucije, čiji kapacitet nije moguće pronaći u Crnoj Gori“, rekao je nakon sastanka Vulin.

On je istakao da je sa crnogorskom koleginicom razgovarao i o mogućnosti da se značajan broj radnika iz Srbije zaposli na prostoru Crne Gore.

"Nacionalne službe zapošljavanja Srbije i Crne Gore će u narednim danima razgovarati o tome, kako bi saradnja bila bolja. Prošle godine je na prostoru Crne Gore radilo preko 10 hiljada radnika, državljana Srbije, a putem saradnje Nacionalnih službi zapošljavanja Crne Gore i Srbije, zaposleno je devet ljudi. Tu nešto nije u redu, i svakako ćemo raditi na tome", istakao je Vulin.

Oni su takođe dogovorili intezivniju saradnju između predstavnika PIO fondova Srbije i Crne Gore.

"Potpisaće se odgovarajući sporazumi, koji će omogućiti odgovarajuću razmjenu podataka“, naglasio je Vulin.

Zorica Kovačević, ministarka rada i socijalnog staranja Crne Gore, iskazala je zadovoljstvo saradnjom dva ministarstva.

"Takvu saradnju ćemo nastaviti i u narednom periodu. Do kraja mjeseca ćemo dio sporazuma i ugovora, koje smo obavezni da potpišemo sa Srbijom i potpisati. Nemamo nikakvih problema u saradnji. Nastavljamo rad na dobrobit građana Srbije koji se nalaze u Crnoj Gori, kao i na dobrobit građana Crne Gore koji se nalaze u Srbiji“, kazala je Kovačević.

Vulin se ranije danas sastao i sa ministrima zdravlja i finansija u Vladi Crne Gore Budimirom Šegrtom i Radojem Žugićem.

XS
SM
MD
LG