Linkovi

Aleksandar Vučić sa prvim čovekom ruskih obaveštajaca


Arhiva - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa direktorom Spoljne obaveštajne službe (SVR) Ruske Federacije, Sergejem Jevgenjevičem Nariškinom, sa kojim je razgovarao o bezbednosnoj situaciji u regionu Balkana, Evropi i svetu.

Kako se navodi u kratkom saopštenju pres službe predsednika Srbije, sastanku je prisustvovao i direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić, a Vučić i Naraškin dogovorili su nastavak saradnje i aktivnosti u obaveštajnom i bezbednosnom sektoru.

Nakon sastanka, kako prenosi ruska državna agencija Tass, šef pres-službe SVR Sergej Ivanov saopštio je da su u fokusu razgovora bili aktuelni međunarodni problemi i potreba poštovanja međunarodnih zakona u regionalnim konfliktima.

"Razgovori su bili fokusirani na pitanja međunarodnih odnosa kao i trenutne međunarodne probleme. Strane su istakle potrebu poštovanja normi međunarodnih zakona kada je reč o rešavanju rastućih regionalnih konflikata i istaknuta je ruska i srpska pozicija o potrebi striktnog izvršavanja Povelje UN svih država članica te međunarodne organizacije", izjavio je Ivanov.

Sa prvim čovekom Spoljne obaveštajne službe Rusije sastala se i predsednica Narodne skupštine Srbije, Maja Gojković, sa kojim je razgovarala o bezbednosnoj situaciji u regionu i šire.

Sagovornici su kao posebno važnu ocenili međuparlamentarnu saradnju, kako na bilateralnom, tako i multilateralnom nivu, a saglasni su da je saradnja u toj oblasti izuzetno dobra i na najvišem nivou.

Temelji te saradnje uspostavljeni su 2015. godine, potpisivanjem Sporazuma o formiranju zajedničke komisije, koji su tada potpisali Gojković i Nariškin, navodi se u saopštenju Skupštine Srbije.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG