Linkovi

Albanska opozicija najavljuje nove proteste


Prizor sa ulica Tirane tokom jučerašnjih demonstracija

Dan posle velikih protesta u Tirani, u kojima je, u sukobu demonstranata i policije najmanje troje ljudi stradalo, albanska opoziciona Socijalistička partija obećava da će organizovati još anti-vladinih demonstracija, dok premijer Salji Beriša optužuje opoziciju za pokušaj državnog udara.

Lider socijalista i gradonačelnik prestonice Edi Rama najavio je da će se protesti nastaviti posle perioda žalosti za žrtvama jučerašnjih demonstracija.

Kancelarija albanskog državnog tužioca objavila je da je da je izdala najmanje šest naloga za hapšenje pripadnika bezbednosti za koje se veruje da su odgovorni za otvaranje vatre i pomenuta ubistva.

Najmanje 20 hiljada pristalica opozicije protestovale su u Tirani pozivajući celokupnu vladu da podnese ostavku zbog optužbi za korupciju i izbornu prevaru.

Premijer Salji Beriša, optužio je opoziciju da pokušava da organizuje državni udar u stilu onog koji se nedavno dogodio u Tunisu, gde je usled uličnih protesta s vlasti zbačen dugogodišnji predsednik Zin El Abidin Ben Ali.

XS
SM
MD
LG