Linkovi

Bivši marinac ubio policajce u Baton Ružu


Policajci na molitvi posle napada u Baton Ružu.
Policajci na molitvi posle napada u Baton Ružu.

Bivši američki marinac je identifikovan kao napadač, koji u nedelju ujutro ubio trojicu policajca, dok je trojicu policajaca ranio američkom gradu Baton Ruž u državi Luiziani - gradu već potresenim zbog incidenta u kojem su policajci ubili nenaoružanog crnca.

Vojni zvaničnici su saopštili da je Gevin Long iz Kanzas Sitija, države MIzuri, na svoj 29. rođendan, bio je maskirani naoružani napadač koji je otvorio vatru na pripadnike policijske stanice u Baton Ružu.

Načelnik policije Majk Edmonson izjavio je za CNN da je Long pucao s predumišljajem i da je iz zasede napao policajce. “Njegova meta bili su ti i svi policajci u ovom području”, naveo je Edmonson.

Long je inače služio u marincima od 2005. do 2010. godine, i zaradio je čin narednika. Služio je u Iraku od 2008. do 2009. godine.

Na svom tviter računu, 13. jula je pored ostalog napisao: "Kada ćete se najzad podići da vaši ljudi ne bi prošli kao Indijanci. Iskorenjeni?"

Longove poruke na tviteru uglavnom se svode na pozive na nasilje kao odgovor na ono što je smatrao ugnjetavanjem Afroamerikanaca.

XS
SM
MD
LG