Linkovi

Aktivisti: U Alepu gine 14 civila dnevno


Na fototografiji anti-vladine aktivističke grupe Medija centar Alepa (AMC) čija je autentičnost potvrdjena na osnovu izveštavanja AP-a, vide se Sirijci kako nose telo jedne od žrtava vladinih vazdušnih udara na taj grad.

Sirijska grupa aktivista saopštila je da je u vazdušnim napadima vladinih snaga ove godine poginulo skoro 2 hiljade civila, u najvećem gradu u zemlji, Alepu i njegovoj okolini.

Sirijska opservatorija za ljudska prava navela je da su medju žrtvama 567 dece i 283 žene koji su stradali u tom gradu na severu zemlje, inače uporištu opozicionih boraca.

Te cifre, zasnovane na kontaktima članova opservatorije na terenu, govore da je 14 civila ubijeno svakoga dana između 1. januara i 29. maja.

Član opservatorije Rami Abd al Rahman izjavio je za Glas Amerike da nasilje koje je u toku, čini nemogućim da se održe slobodni i pravedni predsednički izbori 3. juna kao što je planirano.

Očekuje se da će predsednik Bašar al Asad lako osvojiti treći mandat kao predsednik na tom glasanju. Opozicione grupe i brojni međunarodni posmatrači odbacuju izbore kao lažne.
XS
SM
MD
LG