Linkovi

Akcija policije u Kumanovu


Dim se vije iznad kuća u Kumanovu
Dim se vije iznad kuća u Kumanovu

Pripadnici službe bezbednosti krenuli u obračun sa "naoružanom grupom", Rojters prenosi da su - prema informacijama dobijenim od zadravstvenih radnika u Kumanovu - najmanje četiri policajca teže ranjena...

Eksplozije i pucnji iz vatrenog oružja čuli su se danas u makedonskom gradu Kumanovu, gde je tamošnja policija pokrenula operaciju protiv - kako se navodi - "naoružane grupe", koja se suprotstavila automatskim oružjem, snajperima i granatama.

Novinska agencija Rojters prenosi da su - prema informacijama dobijenim od zadravstvenih radnika u Kumanovu - najmanje četiri policajca teže ranjena.

Deo grada u kojem žive uglavnom Albanci je potpuno blokiran, a eksplozije i intenzivna razmena vatre mogla se čuti i 12 sati pošto je operacija počela.

Helikopteri su kružili iznad oblasti oko Kumanova, u kojem živi oko 100 hiljada ljudi, dok je portparol ministarstva unutrašnjih poslova izjavio da ima podatke o žrtvama, ali je odbio da kaže koliko ljudi je stradalo.

Ministartvo unutrašnjih poslova Makedonije objavilo je da je policija reagovala na prethodno dobijenu informaciju o naoružanoj grupi, prema kojoj je ona planirala da izvede terorističke napade, a infiltrirala se u zemlju iz okolnih država.

XS
SM
MD
LG