Linkovi

Načelnik Vazduhoplovne akademije: Poštujte različitost ili idite!


Kadeti američkog Ratnog vazduhoplovstva na diplomskoj ceremoniji 2016.
Kadeti američkog Ratnog vazduhoplovstva na diplomskoj ceremoniji 2016.

Načelnik štaba američke Vazduhoplovne akademije poručio je stotinama kadeta da „odu“ ako ne mogu da tretiraju druge ljude „sa poštovanjem i dostojnastvom“, posle incidenta u pripremnoj školi Akademije, gde su na tablama za poruke ispred spavaonica nekoliko crnačkih učenika osvanule rasne pogrde.

General-potpukovnik Džej Silveria okupio je kadete i članove osoblja da bi osudio incident i govorio o „snazi različitosti“, prema saopštenju koje je objavilo američko Ratno vazduhoplovstvo.

“To je snaga koja potiče iz svih sfera života, svih delova zemlje, svih rasa, svih porekla, oba pola, svih zajednica. Snaga te različitosti nas čini još moćnijim”, proučio je Silveria. On se osvrnuo na nedavne incidente rasnih tenzija širom zemlje uključujući događaje u Šarlotsvilu i proteste unutar NFL-a u vezi sa američkom himnom.

Prema saopštenju američkog Ratnog vazduhoplovstva, petoro crnačkih studenata probudilo se u utorak ujutru da bi zateklo poruku “vratite se kući” uz rasnu pogrdu napisanu na tablama za poruke ispred njihovih spavaonica. General-potpukovnik Silveria izjavio je da je “ogorčen” i pozvao kadete da izvade telefone i snime njegovu najvažniju poruku o toj temi. “Ako ne možete da tretirate nekoga druge rase ili druge boje kože sa dostojanstvom I poštovanjem, napustite akademiju", rekao je.

Vojska je pokrenula istragu ko je napisao rasne uvrede. Dok one nisu zabranjene američkim zakonom, takav rečnik je zabranjen u američkoj vojsci. Članovi vojske koji izreknu rasne pogrde mogu da se optužbe za kršenje naređenja i neprilično ponašanje i da im se sudi pred vojnim sudom.

XS
SM
MD
LG