Linkovi

Abazović na 18. godišnjicu ubistva Duška Jovanovića: Učinićemo sve da istina izađe na vidjelo


Premijer Crne Gore Dritan Abazović polaže venac na mestu gde je ubijen novinar Duško Jovanović, 27. maj 2022.
Premijer Crne Gore Dritan Abazović polaže venac na mestu gde je ubijen novinar Duško Jovanović, 27. maj 2022.

Crnogorska policija saopštila je u petak, na 18. godišnjicu ubistva urednika Dana Duška Jovanovića, da će nastaviti da postupa prioritetno i bez odlaganja po svim nalozima tužilaštva u tom predmetu.

“Iako protek vremena otežava rasvijetljavanje okolnosti, rad na ovom predmetu ne smije prestati sve dok se ne dodje do adekvatnog sudskog epiloga", saopšteno je iz policije.

Uprava policije najavila je da će, shodno svojim nadležnostima, učiniti sve da osigura da bezbjednost svakog novinara u Crnoj Gori bude neupitna.

Premijer Dritan Abazović, koji je sa predsjednicom Skupštine Danijelom Đurović ranije danas položio vijenac na mjestu ubistva Jovanovića, poručio je da će policija učiniti sve kako bi istina u vezi sa ubistvom Jovanovića izašla na vidjelo, kao i da je država spremna i na međunarodnu ekspertizu.

Supruga ubijenog urednika Dana Slavica Jovanović, rekla je novinarima na godišnjicu ubistva njenog muža da je “sve što je najavljivano u vezi s otkrivanjem istine (o ubistvu Jovanovića) ostalo samo na obećanjima”.

"Umjesto rezultata, svakog 27. maja dobijamo samo patetičnu šaradu licemjerja političara na mjestu ubistva gdje se ritualno okupljamo da podržimo slobodu govora, u državi u kojoj se u istom trenutku radi sve da se ista uguši”, rekla je i dodala da sva obećanja nakon 18 godina, data isključivo u svrhu formalnih marketinških izjava, bez ikakve ozbiljne namjere novih vlasti, smatram bespredmetnim i nesuvislim”.

Ona je navela da će “svaki korak bilo koje strukture koja donese pojašnjenje i dokaze za sve ono što je već rečeno i u postupcima sprovedeno, biti cijenjen na adekvatan način”.

“Ovako, ostaje gorak ukus nepravde koja sve više iritira i vrijeđa umjesto da donese obećani rezultat a time i kakav-takav mir onome što upravo stasava u punoljetstvo", rekla je Jovanović.

Duško Jovanović ubijen je prije 18 godina ispred redakcije Dana, a policija i tužilaštvo ni do danas nisu rasvijetlili zločin, za koji, kao saučesnik, optužen jedino bivši karatista Damir Mandić.

XS
SM
MD
LG