Linkovi

"Optužbe Rusije su apsurdne"


Serbia Caught In Middle
Serbia Caught In Middle

Iz Rusije je danas stigla stara-nova optužba na račun Zapada i Amerike - portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova ocenila je da su građanski protesti u Beogradu finansirani iz inostranstva i da su upereni protiv rukovodstva Srbije.

Protesti u Beograda finansirani su iz inostranstva, a na Balkanu se duboko ukorenila praksa bestidnog mešanja u unutrašnje poslove suverenih država, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Kako prenosi Sputnjik, Zaharova je na konferenciji za štampu pomenula informacije objavljene u srpskim medijima o učešću službenika američke ambasade na demonstracijama u Beogradu i ocenila da su ti protesti upereni protiv rukovodstva Srbije.

Neposredni organizatori tih manifestacija su razne nevladine organizacije koje se finansiraju iz inostranstva, rekla je Zaharova i dodala da strani sponzori ne veruju "srpskim građanskim aktivistima", čim moraju američke diplomate lično da učestvuju u protestima i kontrolišu trošenje izdvojenih sredstava.

Na navode koje su pre desetak dana objavili pojedini tabloidi u Srbiji da su na građanskim protestima zbog Savamale bili prisutni i službenici ambasade SAD u Srbiji, odgovorio je američki ambasador Kajl Skot, koji je rekao da su optužbe da službenici američke ambasade učestvuju u protestima apsurdne.

Bila su dva službenika ambasade SAD koji su posmatrali događaj, a pratiti događaj nije isto što i organizovati”, rekao je Skot.

XS
SM
MD
LG