Linkovi

Obama “duboko utučen” zbog pogibija u Konektiketu


Predsednik Obama brisao je suze dok je govorio o današnjem masovnom ubistvu u jednoj osnovnoj školi, u Konektiketu

Vidno uznemiren i brišući suze Obama je govorio u Beloj kući, rekavši da su većina žrtava deca koja su imala čitav život pred sobom.

Američki predsednik Barak Obama rekao je da on i roditelji širom zemlje osećaju duboku utučenost zbog današnjeg masovnog ubistva dece i osoblja u jednoj školi u Konektiketu.

Vidno uznemiren i brišući suze Obama je govorio u Beloj kući, rekavši da su većina žrtava deca koja su imala čitav život pred sobom.

Poručnik Državne policije Konektiketa, Džej Pol Vens, rekao je da je dvadesetoro dece i šestoro odraslih ubijeno u osnovnoj školi Sendi huk, u Njutaunu, u državi Konektiket, dodajući da je naoružani napadač takođe mrtav.

Predsednik je tu pucnjavu nazvao “gnusnim zločinom”. On je rekao da je zemlja u proteklih nekoliko godina podnela previše takvih tragedija i da će morati da se okupi i preduzme neku značajnu akciju za sprečavanje sličnih incidenata.

Obama je naredio da se do utorka zastave na Beloj kući i drugim državnim zgradama spuste na pola koplja.

Guverner države Konektiket, Danijel Maloj, nazvao je tu pucnjavu neizrecivom tragedijom.
Obama je rekao da je razgovarao sa guvernerom Malojem da bi mu izrazio svoju žalost i obećao pomoć iz federalnih sredstava.
XS
SM
MD
LG