Linkovi

Majami pobedio i bez Sakila O'Nila, Soniksi smanjili na 2-1


Jedna serija NBA plej-of je skoro gotova, a druga se, po svemu sudeći, tek zahuktava, posle trećih utakmica u duelima Majamija i Vašingtona, odnosno San Antonija i Sijetla. Vizardsi su doživeli prvi poraz u svojoj dvorani u ovogodišnjem plej-ofu, tako da Majami sada vodi sa 3-0, dok su Soniksi smanjili prednost Sparsa na 2-1.

Vašington - Majami 97:102 (0-3)

Uprkos izostanku Šakila O'Nila, koji je zbog povrede butine, prvi put u karijeri propustio plej-of utakmicu (posle 164 uzastopna nastupa u doigravanju), Majami je i sedmi mečl zaredom postigao preko 100 poena, trijumfovao u Vašingtonu – 102:95 i poveo sa, kako je istorija do sada pokazala, nedostižnih 3-0 u seriji.
Alonzo Morning izvanredno je zamenio O'Nila, za 35 minuta na parketu postigao 14 poena, uz 13 skokova i 4 blokade, ali je još jednom presudnu ulogu imao Dvejn Vejd. Plejmejker Hita ubacio je 31 poen, uz 9 skokova i 6 asistencija, a kada su Vizardsi, predvođeni Gilbertom Arinasom (20 poena, 14 asistencija), Entuanom Džejmisonom (21 poen) i Lerijem Hjuzom (19, 7 skokova) prišli na tri razlike, manje od dva minuta pre kraja, razrešio je sve dileme jednim solo prodorom u svom stilu. Četvrta utakmica igra se u ponovo ovde u Vašingtonu, u subotu uveče.

Sijetl – San Antonio 92:91 (1-2)

Rej Alen i Rašar Luis, dvojica lidera Soniksa nisu postigli nijedan poen u poslednjoj četvtrini, ali je Sijetl uspeo da pobedi San Antonio u svojoj "Ki Areni" - 92:91 i smanji prednost Sparsa na 2-1 u seriji. Dankan je bio na svom uobičajenom nivou sa 23 poena, 11 skokova i 4 blokade na dan kada je šestu godinu zaredom izabran u najbolju odbrambenu petorku lige, ali to nije bilo dovoljno da San Antonio dođe i do sedme uzastopne pobede u plej-ofu.
Rej Alen je svih 20 poena ubacio u prve tri četvrtine, uz po 7 skokova i asistencija, Antonio Denijels je završio sa 18 koševa i pogodio veoma važna četiri slobodna bacanja u poslednjoj četvrtini, Džerom Džejm je ubacio 15 poena, bez promašaja iz igre (7-7), a Rašar Luis imao "dabl-dabl" - 12 poena i 10 skokova, ali je na kraju presudila odlična odbrana Vitalija Potapenka prilikom pokušaja Dankana da u poslednjoj sekundi izbori pobedu za goste. Manu Đinobili (6 skokova) i Toni Parker (8 asistencija) završili su sa po 18 pogodaka. Sledeći meč igra se u nedelju, takođe u Sijetlu.

XS
SM
MD
LG